Scroll to top

Mortelen en Bindmiddelen

Sakrete

Metsel-, Lijm en Voegprogramma

Voegmortel VM (UA)

Voorkom witte kalkuitbloei, neem uitbloeiingsarme voegmortel voor het navoegen van metselwerk.

Sakrete Uitbloeiingsarme (UA) Voegmortel VM is een fabrieksmatig vervaardigde droge mortel op cementbasis conform NEN-EN 998-2 ‘mortels voor metselwerk’ , CUR 61 en BRL 1905. Deze mortel is met name geschikt voor het uitbloeiingsarm (na)voegen van metselwerk onder de meest gangbare omstandigheden, waterkerend metselwerk, werk niet afgeschermd tegen weer en wind, hoog mechanisch belast en normaal metselwerk binnen en buiten.

Metselmortel met kalk MMMK

Sakrete Metselmortel met kalk MMMK is een fabrieksmatig vervaardigde droge mortel op cement/kalkbasis conform NEN-EN 998-2 ‘mortels voor metselwerk’ en BRL 1905. Deze mortel is geschikt voor het vermetselen van vrijwel alle gangbare steensoorten, in het bijzonder voor normaal zuigende stenen. Sakrete Metselmortel met kalk MMMK kan worden toegepast voor al het metselwerk in weer en wind en voor dragend werk binnen en buiten.

Metselmortel zonder kalk MMZK

Sakrete Metselmortel zonder kalk MMZK is een fabrieksmatig vervaardigde droge mortel op cementbasis conform NEN-EN 998-2 ‘mortels voor metselwerk’ en BRL 1905. Deze mortel is geschikt voor het vermetselen van vrijwel alle gangbare steensoorten, in het bijzonder voor weinig zuigende steensoorten. Sakrete Metselmortel zonder kalk MMZK kan worden toegepast voor al het metselwerk in weer en wind en voor dragend werk binnen en buiten.

Sakrete

Vloerenprogramma

Egalisatiemortel EM30 (3-30 mm)

Sakrete Egalisatiemortel EM30 is een fabrieksmatig vervaardigde gebruiksklare droge egalisatiemortel (egaline) op cementbasis conform EN 13813. Deze snelverhardende en zelfnivellerende egalisatiemortel is geschikt voor het uitvlakken en egaliseren van bodemafwijkingen en het corrigeren van maatafwijkingen. Geschikt voor binnentoepassingen in laagdiktes van 3 tot 30 mm in één arbeidsgang.

Let op: Ondergrond altijd (voor)gronderen met Sakrete Universeelgrondering of Snelgrondering. Bij wandaansluitingen, kolommen, doorvoeren ed., flexibele kantstroken aanbrengen om uitzettingen op te vangen. Bij toepassing in ruimten waarin vanwege het gebruik of de situering vochtbelasting is te verwachten, moeten maatregelen worden genomen om vochttoevoer naar de egalisatielaag te voorkomen.

Tegalfix zet- en uitvlakmortel

Sakrete Tegalfix zet- en uitvlakmortel is een kant-en-klare droge mortel op (witte) cementbasis. Tegalfix is geschikt voor het plaatsen en leggen van grootformaat vloertegels van o.a. natuursteen en marmer in een mortelbed. Deze mortel is tevens geschikt voor het zetten/uitvlakken van wandtegels en vangt oneffenheden in de vloer, wand en tegels op. Laagdikte 10 tot 50 mm.

Zandcementmortel

Sakrete Zandcementmortel is een fabrieksmatig vervaardigde droge mortel op cementbasis conform NEN-EN 13813 voor ‘dekvloermortel en dekvloeren’. Deze mortel is o.a. geschikt voor het maken van cementdekvloeren.

Sakrete

Betonprogramma

Sakrete

Tegelprogramma

Betonmortel BM

Sakrete Betonmortel is een fabrieksmatig vervaardigde droge constructiebetonmortel op basis van cement, geattesteerd met poederkoolvliegas, conform NEN-EN 206-1. Deze mortel is geschikt voor kleine fundamenten, vloeren, vervaardigen van betonnen delen, zoals deur en vensterlateien, tuinpalen e.d.

Snelbetonmortel SBM

Supersnelle uitharding binnen 15 minuten. Mengen niet nodig.

Sakrete Snelbetonmortel is een fabrieksmatig vervaardigde droge mortel op cementbasis. Deze mortel is met name geschikt voor toepassingen waar een snelle uitharding gewenst is, zoals bij het plaatsen van palen, pergola’s, speeltoestellen, hekken, masten, verkeersborden e.d.

Tegalfix zet- en uitvlakmortel

Sakrete Tegalfix zet- en uitvlakmortel is een kant-en-klare droge mortel op (witte) cementbasis. Tegalfix is geschikt voor het plaatsen en leggen van grootformaat vloertegels van o.a. natuursteen en marmer in een mortelbed. Deze mortel is tevens geschikt voor het zetten/uitvlakken van wandtegels en vangt oneffenheden in de vloer, wand en tegels op.

Flexibele tegellijm (FFK)

Sakrete Flexibele tegelijm FFK is een fabrieksmatige vervaardigde flexibele allround tegellijm in poedervorm conform NEN-EN 12004. Voor het verlijmen van keramische wand- en vloertegels, mozaïek, steenstrips en betonstenen op minerale ondergronden voor zowel binnen- als buitengebruik. Ook te gebruiken in vochtige ruimtes en in combinatie met vloerverwarming.

Mapei

Mapei is wereldwijd leverancier en producent van lijmen, kitten en producten voor de bouw. Daarnaast, omdat elk project immers speciale productbehoeftes heeft, gesprekspartner voor architecten, voorschrijvers en verwerkers voor een technisch onderlegd (product)advies. Van medewerkers die zelf langdurig in de branche hebben gewerkt, krijgt u een advies dat is gebaseerd op kennis en ervaring uit de praktijk.

Complete systemen
Met een groot aanbod aan producten in de bouwindustrie bent u van ondervloer tot afwerking meteen bij het juiste adres. De producten sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor we op onze systemen garantie kunnen geven (bij gecontroleerd werk). Ook hebben onze producten en systemen zich al wereldwijd bewezen, u zult versteld staan waar onze producten overal zijn verwerkt. Om u een impressie te geven van wereldwijde referentieprojecten, verwijzen we u graag naar het tabblad referentieprojecten op deze website.